Teleszubjektív

U-571

Ha kilövik alólad a tengeralattjáródat, ülj át egy másikba! Különben meghalsz. Ez lehetne a tömör összefoglalója az egyik legjobb háborús film forgatókönyvének.

Senki többet (The Best Offer)

Ritkán ütöm meg a lelkendezés hangját, de ez a film az utóbbi évtized egyik legjobbja. Mondhatni tökéletes. Az Új Év kezdetének fontos darabja.Emberünk, Virgil Oldman egy vérbeli profi. Aukcióvezető, műértő és műkincsgyűjtő. Lenyűgöző könnyedséggel vezet le millió dolláros árveréseket. Okos, határozott, mindig ura a helyzetnek. Házának egy védett rejtekében hatalmas gyűjteményt tárol, amit csak ő nézegethet éjjelente, szinte perverz kéjjel. Ugyanis, ki hinné, de Virgilnek van egy súlyos problémája: a magányosság.  Se kutyája, se macskája, se szerelmese, senkije nincs. Semmilyen emberi kapcsolatot nem tart. Fél tőle, bizalmatlan és gyanakvó.

Kódjátszma (The Imitation Game)

A 2. Világháború egyik legnagyobb kérdése volt, hogy ki nyeri meg a hírszerzési csatát. A németek által kifejlesztett korszakalkotó információs kódrendszer, az Enigma (Arthur Scherbius mérnök alkotása) olyan kihívás volt az angolszász elhárítóknak, amit ha nem oldanak meg, akár el is veszíthették volna a háborút. Jobb esetben is beláthatatlan távolságba kerül a győzelem, aminek a politikai következményei felmérhetetlenek lettek volna.

Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza

Majdnem kereken tíz évbe került, hogy az amerikai titkosszolgálatok felderítsék és levadásszák Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezérét, és bosszút álljanak az ikertornyok elleni merényletekért. Tíz év - elég hosszú idő egy nyomozáshoz, de a célpont sem volt egyszerű eset. A világ talán legjobban védett és konspirált bujdosóját kellett felderíteni, bekeríteni, majd leteríteni, olyan valakit, akit a rejtekhely állama is védett. Ezért tehát a róla készült film sem lehet egy pörgős-ütős akció, hanem egy kissé vontatott, de végül mégis komplett és tanulságos alkotás.

Halálos leshely (Le Guetteur)

:A francia krimik egyedülállóak. Saját hangulat, egyedi karakterek, igazi anti-Hollywood, ahol a történetek emberi motívumai játszanak főszerepet. Ha viszont erőszak, akkor hegyibe! - olykor felülmúlják a legelvetemültebb amerikai próbálkozásokat is. ... Sorolni is hosszú: MR73, Le Deuxième Souffle, La Haine, Caché - és most felzárkózik melléjük a Halálos leshely (Le Guettuer).

A bűn hálójában (Boy A)

Van az úgy, hogy hiába rója le valaki a törvény által rá kiszabott penitenciát, a megkönnyebbülés és lelki felmentés nem következik be. A vétkesség érzete, a bűntudat a legszörnyűbb terhek egyike, melyet sosem lehet letenni, és egyre csak húz lefelé, és nem engedi meg a fölegyenesedést. Megmérgezi a jelent és elsötétíti a jövőt. Már ha valaki képes egyáltalán átérezni.

Mary Poppins

Jó ideje már, hogy a kisebb és nagyobb gyártók tonnaszámra öntik ránk a számítógépekkel és virtuális effektekkel agyonzsúfolt filmeket, hogy szinte már azt se tudjuk, melyik melyik. Nincs ezzel baj, mert amíg van, aki elfogyasztja, addig gyártani fogják, és talán nem is ezen akad meg a világ kereke. Mégis, üdítően jól esik olykor megtekinteni egy egyszerű, letisztult klasszikust, amiben a technikai csoda szinte mellékes, és mégsem gáz. Egy nagy történet, nagy szereplőkkel, amikor a Keleti Szél alatt még mást értettek, mint ma.

Végzetes hazugságok (Arbitrage)

A 2008-as pénzügyi válság emberek és családok százmillióit tette tönkre világszerte, vagy nyomorította meg az életüket. A járvány az elitet sem mindig kímélte: hatalmas társaságok, vagyonok hulltak a semmibe, és köztiszteletben álló emberek tekintélye omlott össze. Sokan közülük nem csak vétkesek voltak a drámában, de saját életüket és becsületüket is elveszítették. Baj ez? Nem feltétlenül. De az ilyen történetek tanulságosak.

Elcserélt életek (Changeling)

Clint Eastwood, Hollywood nagy veteránja már jó pár éve felmászott a legmagasabb rendezői csúcsra, és nem akaródzik onnan leereszkednie. De miért is tenné, amikor olyan teljesítményekre képes, mint az Elcserélt életek (Changeling)? DIGI Film, Február 17. 1.30.

Búcsú egy remekműtől, Fargo!

Egy filmcsatorna szerkezete általában olyan, hogy a megvásárolt műveket egy éven át különböző időpontokban többször sugározza, hogy minél több nézőt elérjen vele. Ennek megfelelően mindig van egy finálé, egy utolsó jelentkezés. Most egy olyan filmet búcsúztatunk, amit érdemes akár először, akár többedszer még gyorsan megnézni.
© 2009-2017 DIGI r6702
Hamarosan...
Műsorfüzet
Hirdetés
Csak a legjobb filmek, mindenkinek!

A DIGI cégcsoport saját filmcsatornát indított 2012. november 1-jén Magyarországon, amelyet azóta DIGI Film néven ismerhettek meg. A DIGI Film egy új minőségi filmcsatorna, amely elhozza otthonába a legnagyobb filmsztárok legjobb filmjeit! DIGI Film - a show megy tovább!

Rendelje meg akár akcióban a DIGI Film prémium csatornát, és az első 3 HÓNAPBAN DÍJMENTESEN nézheti műsorainkat! A DIGI Film csatorna előfizetési díja CSUPÁN 300 Ft/hó, minden ÚJ és MEGLÉVŐ Előfizetőnknek!

A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek itt tekinthetőek meg.