Teleszubjektív

A látogatás


Egy igazi mesterhorror. A kis testvérpár látogatóba indul nagyszüleikhez, akikkel még sohasem találkoztak. Édesanyjuk felrakja őket a vonatra, hogy egy hetet újdonsült barátjával tölthessen, a gyerekek pedig izgatottan várják a találkozást, hogy megismerjék édesanyjuk szüleit. Aztán mégsem...

Becca elhatározza, hogy dokumentumfilmet készít a kalandról. A lány némi pszichológia érzékkel is bír, ezért fel akarja fejteni, hogy édesanyjuk miért is került rossz kapcsolatba szüleivel. Mindenképpen szeretné megismerni nagymamáját és nagypapáját, ezért végig dokumentálja az eseményeket.

A hét egészen jól indul, a gyerekek egyre jobban érzik magukat, azonban egyre furcsább események árnyékolják be a látogatást. Főként a nagymama viselkedik érdekesen éjszakánként, amit a gyerekek el is panaszolnak az anyjuknak, de annak tudják be, hogy a nagyszülők már idősek. Egészen addig, amíg az események el nem kezdenek egyre félelmetesebb színezetet ölteni.

Furcsa film ez, mert az egyik pillanatban nevetni lehet rajta, a másikban pedig megijedni. M. Night Shyamalan három különböző vágást készített a mozihoz. Az egyik teljesen horror volt, a másik teljesen vígjáték, de a végső változat a kettő között maradt. 

A látogatás morbid színezetet öltött a különleges kirándulással, és még a kézi kamerát is meg lehet bocsátani az alkotóknak. Sőt, ez még hozzá is adott a hangulathoz. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a bizarrabb mozikat. Ki gondolta volna, hogy az idősek is tudnak éppolyan félelmetesek lenni, mint a gyerekek?