Teleszubjektív

Életünk Apuval


Egy mániás-depressziós férfi élete egyre nagyobb romokban hever. Ám amikor felesége is hátat fordít neki, a férfi a sarkára áll és megpróbálja visszaszerezni a nőt, amihez nem a legkönnyebb utat választja: elvállalja lányai felügyeletét, azonban a két lány nem feltétlenül veszi ezt jó néven.

Maya Forbes, A meztelen dobos forgatókönyvírójának első rendezése annak a végtelen szeretetnek és törődésnek állít emléket, amelyet az apjától kapott kicsi korában. Személyes élményekből táplálkozva mutatja be, hogy ezek ellenére mennyire kellemetlen és depresszív egy beteg apa mellett felnőni, átérezhetően ábrázolja a bipoláris depresszió hullámzásának átkait. Amikor már egy gyerek számára is kínos, ahogyan az apja viselkedik, és a kislány szól rá a szülőjére, akkor a néző is fészkelődni kezd a képernyő előtt.

Cameron mániás depresszióval küzdő családapa (Mark Ruffalo), fekete feleséggel (Zoe Saldana) és két kislánnyal. Képtelen megtartani a munkahelyét, inkább főzőcskézéssel, mindenféle új tervekkel üti el az idejét, amelyeket soha nem fejez be. Apának ugyan kiváló, de férjnek rettenetes. Csak azért nem halnak éhen, mert előkelő rokonai folyamatosan kifizetik a számláit. A felesége akkor ábrándul ki belőle végleg, amikor a férfi egy idegösszeomlás miatt teljesen elveszti a kontrollt. Cameron családja visszaszerzéséért vállalja, hogy 18 hónapig egyedül neveli a lányokat, amíg felesége elvégzi az egyetemet, hogy rendes munkája lehessen. Felcserélődnek a szerepek, Cameron úgy viselkedik, mint egy háziasszony, és a nőre szakad rá a család fenntartásának súlya.

Részletesen: https://www.filmtekercs.hu/devede/a-fent-es-lent-vegtelen-orulete-eletunk-apaval