Teleszubjektív

Közöttünk az űr


Az első Marson született gyerek története. Az elmúlt évben a sci-fi rajongók egy felejthetetlen utazás részesei lehettek a kritikusok által is elismert " Mentőexpedíció " ...

Nemrég a sci-fi rajongók egy felejthetetlen utazás részesei lehettek a kritikusok által is elismert "Mentőexpedíció" segítségével, amely egy űrhajós sorsát követte nyomon, aki a vörös bolygón ragadt, ahol megpróbálta megtalálni a módját, hogy hazajusson a Földre. 2017 elején egy másik inspiráló, de egészen más történettel térhetünk vissza a Marsra a "Közöttünk az űr"-ben (The Space Between Us).


Ebben a bolygóközi kalandban egy űrsikló legénységére vár a küldetés, hogy gyarmatosítsák a Marsot, de csak a felszállást követően fedezik fel, hogy az egyik űrhajós terhes. Röviddel a leszállás után a szülés közbeni komplikációk következtében meghal, miközben életet ad az első embernek, aki a vörös bolygón jön világra. Így kezdődik Gardner Elliot renkívüli élete, egy kíváncsi, nagyon intelligens fiúé, aki 16 éves korára mindössze 14 emberrel találkozik egész életében, szokatlan nevelkedésének köszönhetően.


Miközben apja nyomait kutatja és a bolygót, melyet sosem ismert, Gardner online barátságba kezd egy Tulsa nevű coloradói lánnyal. Amikor végre esélyt kap, hogy elutazzon a Földre, lelkesen próbálja megtapasztalni mindazt a csodát, amiről csak olvasott a Marson, a legegyszerűbbtől egészen a rendkívüli dolgokig. De amikor elkezdi felfedezni a világot, a tudósok rájönnek, hogy Gardner szervei nem képesek elviselni a földi körülményeket.


Alig várva, hogy apját megtalálja, Gardner elmenekül egy csapat tudós elől, és csatlakozik Tulsahoz, hogy versenyt futva az idővel megfejtse a titkot, hogyan jött a világra és hová tartozik az univerzumban.