Teleszubjektív

Rendőrautó


Mi van akkor, ha két nagyon vidéki és nagyon suttyó kisgyerek egyszer csak talál egy gazdátlan rendőrautót, elkezdik piszkálgatni, aztán beleülnek, és elhajtanak vele?  És mi van, ha az autó tulajdonosa, aki a helyi sheriff, egyben veszedelmes gyilkos is?  Nem tudják? Akkor meg kell nézni a Rendőrautót.

Nehéz erről a filmről spoilerezés nélkül írni, de a lényeg az, hogy a sheriffnek létkérdés, hogy visszaszerezze a kocsit. Titka van vele, és egyáltalán nem véletlenül hagyta gazdátlanul. Közben a bevadult kölykök egyre jobban élvezik a száguldozást, szerte a néptelen és poros utakon, és lovallják bele magukat az élménybe, a Rossz Ember pedig elkezd vadászni rájuk. A legravaszabb zsarutrükköket veti be, mert bár komisz és nagyon gyökér ember, de jó rendőr. Érti a dolgát és nincs más választása, mint végig vinni a hajszát. 
Ennél többet nem szabad mondani. De annyit talán még lehet, hogy ebben a filmben mindenki ellenszenves. Nem lehet szurkolni a két gyereknek sem, mert nagyon buták, nagyon neveletlenek és mohók, és a végén nem is tudjuk, hogy ennek a képtelen helyzetnek mi lehetne a nekünk tetsző megoldása.
Valószínűleg semmi. Aki tehát egy finom kis depresszióra vágyik, nézze meg a Rendőrautót, főszerepben a velejéig romlott Kevin Baconnel.


SzéF